• image
  • image
  • image
  • image
  • image

Преко 20 кг угинуле рибе у Сврљишком Тимоку

Од 18. до 20. јула, у рејону села Нишевац, рибочувари и волонтери сакупили су преко 20 килограма угинуле рибе.

Foto: Knjazevacinfo
Према информацијама из Заједнице риболоваца "Тимочка крајина", на Сврљишком Тимоку, у рејону Нишевца, дошло је до угинућа рибе. Рибочувар Игор Костадиновић је 18. јула, у касним вечерњим часовима, обавештен од стране председника Организације спортских риболоваца "Тимок" у Сврљигу, да је дошло до промене изгледа воде у Сврљишком Тимоку, да се приобаљем шири непријатан мирис, а да једна количина рибе на површини воде "хвата ваздух". Исте вечери примећено је и незнатно угинуће рибе.

Контрола подручја настављена је и наредног дана и сакупљено је око 6 килограма угинуле рибе. Због високих дневних температура и замуљености корита Сврљишког Тимока претпоставило се да ће се угинуће риба наставити, што се и догодило.

Истог дана (у недељу, 19. јула), обавештене су надлежне службе о овом догађају, а грађани су упозорени да угинулу рибу не користе за људску или исхрану животиња.

Сакупљање угинуле рибе настављено је и у понедељак, 20. јула, када је сакупљено 17,5 килограма, што даје укупну количину од 23,5 килограма угинуле рибе. У понедељак је на подручју где је забележено угинуће била и инспекторка Даница Ђекић која је обишла подручје, прегледала угинулу рибу, сачинила записник и наложила да се риба нешкодљиво уклони.

Угинула риба прописно је уништена уз сагласност Јавног комуналног предузећа "Комуналац" из Сврљига, на депонији у близини Сврљига.

Контактирајте нас

+381 019 441003

+381 019 441023

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Насеље Краљевица ТЦ Ламела С, Зајечар