• image
  • image
  • image
  • image
  • image

Такмичење младих риболоваца

У суботу је на Бованском језеру одржано такмичење младих риболоваца. Учествовало је 37 такмичара-основаца за које је то надметање било нека врста "дипломског испита", пошто је била прилика да практично демонстрирају све оно што су научили у "Малој школи риболова".

Foto: Knjazevacinfo
После теорије, прелазак на праксу. Тако би се у најкраћем могле описати активности у Организацији спортских риболоваца Бели Тимок када је о младим риболовцима реч. После теоријске обуке у оквиру Мале школе риболова, у суботу је на бованском језеру одржано такмичење, својеврсни завршни испит за полазнике школе. И обука и надметање изазвали су велико интересовање - на Бованском језеру надметало се 37 такмичара у три старосне категорије.

"Ово такмичење представља завршетак "Мале школе риболова", коју смо реализовали у сарадњи са Спортским савезом Књажевца и основним школама. Млади риболовци показали су се као одлично припремљени, пале су прве рибе, пале су прве медаље и ово је једна од активности у години јубилеја на коју можемо да будемо веома поносни. Изузетно је важно да на овај начин омасовима своје чланство младим риболовцима, а упоредо са рибарском вештином, они уче колико је важно очување рибљег фонда и животне средине", рекао је Драган Антанасијевић, председник ОСР Бели Тимок.

У конкуренцији такмичара до В разреда прво место освојио је Михајло Ристић, други је био Филип Милосављевић, а трећи Лука Соколовић. Најбољи међу ученицима ВИ разреда био је Алекса Видановић, друго место припало је Ненаду Владимировићу, а треће Лазару Ранђеловићу. У конкуренцији учесника ВИИ и ВИИИ разреда победио је Никола Митић, други је био Урош Михајловић, а трећи александар Минић.

Надметање младих такмичара на Бованском језеру била је још једна у низу манифестација којом се ове године обележава велики јубилеј - 65 година Организације спортских риболоваца Бели Тимок.

Контактирајте нас

+381 019 441003

+381 019 441023

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Насеље Краљевица ТЦ Ламела С, Зајечар