• image
  • image
  • image
  • image
  • image

Расина одбранила титулу

На Купу Белог Тимока, у конкуренцији 20 екипе из југоисточне Србије, најуспешнији су били риболовци из Крушевца чиме су поновили прошлогодишњи успех; првак писте - Славољуб Ђукић, члан победничке екипе.

Foto: Knjazevacinfo
Бованско језеро у недељу је било место одржавања Купа Организације спортских риболоваца Бели Тимок. Овогодишње такмичење било је посебно значајно пошто је организовано у склопу обележавања великог јубилеја - 65 година од оснивања Белог Тимока.

Књажевчани су на такмичарској писти на Бовану угостили 17 екипа из овог дела Србије, а сам домаћин имао је три тима у такмичарској конкуренцији. Стандардно добра писта и одлични временски услови били су добра страна такмичења, а лоша - катастрофалан рад рибе. На крају, не рачунајући неколицину најбоље пласираних, огромна већина такмичара имала је више него скромне резултате.

Титулу првака одбранили су риболовци Расине из Крушевца, који су тријумфовали и прошле године. Друго место освојио је Тимок Сврљиг, а треће Поштар Бор. У појединачној конкуренцији, убедљиво прво место и титулу првака писте освојио је Славољуб Ђукић, члан крушевачке Расине.

"Успели смо да остваримо боље резултате од конкурената и да, у релативно тешким условима, кад риба није радила, постигнемо добар улов. Надам се да ће убудуће, уместо нас, неки млађи момци долазити на такмичења и, као и ми, освајати пехаре. Такође, честитам домаћину на доброј организацији такмичења", изјавио је победник Славољуб Ђукић.

За домаћина - двоструки разлог за задовољство - због великог одзива бројних спртских пријатеља, као и добро организованог надметања у години значајног јубилеја. "Ја сам презадовољан. Међу 20 екипа - учесница, више од половине се такмичи у лигашком систему, што је овај Куп учинило једним од најквалитетнијих у Србији. На тај начин увеличан је наш јубилеј - 65 година постојања, а поред такмичарских амбиција у наставку године, велика жеља нас у Организацији је да наставимо квалитетан рад са младима, нашим подмлатком, у оквиру Мале школе риболова", каже Драган Антанасијевић, председник ОСР Бели Тимок.

Што се резултатских достигнућа на недељном такмичењу тиче, домаћине су представљале три екипе и у коначном пласману припало им је 12. 13 и 14. место.

Контактирајте нас

+381 019 441003

+381 019 441023

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Насеље Краљевица ТЦ Ламела С, Зајечар