• image
  • image
  • image
  • image
  • image

Риболовци из "Вука"

"Мала школа риболова", коју у сарадњи са књажевачким основним школама реализује Организација спортских риболоваца "Бели Тимок", настављена је у Основној школи "Вук Караџић".

Foto: Knjazevacinfo
Мала школа риболова, започета у априлу предавањима за ученике "Каплара", настављена је јуче у Основној школи Вук Караџић. Иако је одржан тек други час, полазници су већ на првом доста тога научили. Филип Павловић каже да је научио како везивати удицу на најбољи начин и како чувати штапове, док његов друг Михајло Миљковић додаје да су на првом часу научили, поред осталог, и риболовачке поздраве.

За увођење малишана у занимљиви свет спортског риболова и овом приликом био је задужен Славиша Иванковић. "Драго ми је да се још једна школа прикључила нашој акцији. На првом часу, као што је и ред, упознали смо се са децом, а данас ћемо обрадити неке мало озбиљније риболовачке теме, које ће им касније користити", каже Иванковић.

У школи Вук Караџић кажу да су задовољни интересовањем ученика за школу риболова, као и сарадњом са књажевачком рибарском организацијом. Посебно истичу да су на овим скуповима добродошли и родитељи. "Ови састанци су отвореног типа, тако да је пожељно и присуство родитеља, који су добродошли и на каснијим акцијама, на води, где могу и сами да се увере да су њихова деца у добрим рукама, да су потпуно безбедна и да су научила нешто лепо и корисно", каже наставник Александар Стојановић.

Уколико буде интересовања, мала школа риболова биће организована и у школи Дубрава, а за све полазнике, током лета или јесени биће организовани излети и такмичења на оближњим рекама или језерима.

Контактирајте нас

+381 019 441003

+381 019 441023

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Насеље Краљевица ТЦ Ламела С, Зајечар