• image
  • image
  • image
  • image
  • image

''Кркушка'' победник ''Рибљег котлића''

На кеју поред Тимока, у центру Књажевца, у суботу 11.10.2014.  је одржано традиционално такмичење у припремању рибље чорбе.

Foto: Knjazevacinfo

Рибљи котлић, је окупио риболовце и гурмане из Зајечара, Сврљига и Књажевца, спремне да покажу на колико се различитих начина спрема овај специјалитет.

Најтежи посао имао је жири, који је морао да одлучи чија чорба је задовољила све критеријуме – боју, мирис и укус. А након дегустације, трећа награда отишла је у Сврљиг, а другу и прву освоји су риболовци из Књажевца.  Победу је ове године однела екипа ''Кркушка'', коју су чинили Срећко Петровић и Љубиша Гицић.
            
Манифестацију, која траје пуних 14 година, организује Организација спортских риболоваца Бели Тимок. Драган Антанасијевић очекује да ће се идуће године, када се обележева јубилеј – 15 година '' Рибљег котлића '',  окупити далеко веће број риболоваца : '' Велики број наших риболоваца кува чорбу у кућној, домаћој радиности, али избегавају да учествују. Јавно их позивам да следеће године направимо једно велико такмичење .''

Покровитељ '' Рибљег котлића '' је Туристичка организација општине Књажевац : '' Знамо да кажемо да имамо град који лежи на рекама, али мало нас користи те потенцијале. Ови људи промовишу наше реке и то је један од разлога због којих Туристичка организација сваке године подржава ову манифестацију. У будућности, радићемо на промоцији река и предузети конкретне акције да бисмо добили акумулацију, која дефинитивно фали Књажевцу '', казао је директор Туристичке организације Књажевца Бобан Марковић.

За грађане, главна атракција 14. рибљег котлића, био је велики казан у коме се неколико сати крчкала чорба, намењена посетиоцима ове манифестације.

Контактирајте нас

+381 019 441003

+381 019 441023

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Насеље Краљевица ТЦ Ламела С, Зајечар